Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

waar zijn we
fotogalerij
contacteer ons
ORLANDIN – MONTRAKER - VRSAR

Vrsar is een klein stadje dat zich bevindt aan de Limfjord op een hoogte van 54 meter boven zeeniveau. De eerste woonhuizen werden er op de top van de heuvel gebouwd en verspreidden zich later
orlandin
naar de hellingen hier om heen. Het nieuwe, meer toeristisch georiënteerde Vrsar, ontwikkelt zich dicht bij de kust. Vrsar wordt omgeven door romantische eilandjes en vele rotsen zoals Figarolica, Lakal, Salamon, Zavata, Galiner, Sv. Juraj, Longa, Gusti Skolj, Tuf, Galopon, Koversada, Orlandin. Net als elk stadje aan zee, heeft ook Vrsar een kleine haven. De noordzijde van de haven wordt afgesloten door het schiereiland Montraker, een unieke plaats op slechts enkele meters afstand van de zee, gevoed door het geluid van de golven en met een zacht briesje op de achtergrond - Orlandin. De idyllische mediterrane ‘strandbar’ en ‘fast food grill’ met direct uitzicht op één van de rotsen op het eiland, waar het tevens zijn naam aan dankt verspreidt de unieke geuren en smaken van Istrië. Het kleine eilandje is vernoemd naar Orlando Furioso, de hoofdpersoon van het in 1516 door Ludovico Ariosto geschreven romantisch epische gedicht. Volgens de legende hakte Orlando, kwaad over de ongehoorzaamheid van zijn bemanning, één derde van de stenen klif (Orlandin) af met zijn zwaard.
orlandin
OVER ONS

Tegenwoordig is alles gehaast. Tijd is een luxe geworden. We lopen snel, rijden snel, eten snel. Tradities, eetculturen, socialiseren en ontspannen worden met de dag meer vergeten. Met dit in gedachte
bij het zoeken naar een goede locatie, leek Montraker ons de perfecte omgeving.
Wanneer was de laatste keer dat u een wandeling langs de zee maakte, de geuren van de zee, lavendel of rozemarijn opsnoof? Tijdens één van zulke wandelingen met mijn familie, ontdekten we dat Montraker iets magisch heeft; een pure Mediterrane oase van geuren die wij willen delen met anderen. Hoewel onze officiële naam het woord ‘fast-food’ bevat, zult u het volstrekt tegenovergestelde vinden. Slow food is onze specialiteit en dat is waarom u zou moeten proberen een uur van uw tijd vrij te maken om weg te gaan van de stadse files, uzelf uit te loggen uit uw virtuele wereld, uw mobiele telefoons uit te zetten en ons te vergezellen om te genieten van het prachtige uitzicht op zee en het tsjirpende geluid van krekels.
Heeft u kinderen in de familie dan bent u aan het juiste adres, want wij zijn gelegen in een voetgangersgebied, slechts enkele meters verwijderd van de zee, met voldoende ruimte voor de kinderen om zorgeloos te kunnen spelen in de natuur, of in ons kleine pretparkje.
In de dertig jaar dat ik in het buitenland werkte en verschillende restaurants bezocht, is de gedachte wat ik zou doen als het mijn eigen restaurant zou zijn vaker bij mij opgekomen. Dit is waarom ik besloot deze ervaring te gebruiken om samen met de steun van mijn familie, zonder wie Orlandin bar nog altijd slechts een droom zou zijn, mijn eigen zaak te beginnen.
Deze besluiten zijn nog altijd een bewezen succes. Onze gasten hebben onze inspanning en potentie erkend en belonen dit door ons te blijven bezoeken.
Vandaag de dag nodigen wij u met trots uit onze erkende bar te bezoeken en onvergetelijke momenten te ervaren in een mediterrane atmosfeer met specialiteiten van het huis, begeleid door het door ons met zorg uitgekozen muziekprogramma.

De gewoontes van de eet-en tafelcultuur worden meer en meer verwaarloosd. Men heeft de neiging gehaast te eten en is zo voorbestemd voor voedsel van een lage kwaliteit. De tegenwoordige stress leidt tot het verlies van de charme van het gezamenlijk dineren en socialiseren, ondertussen gaat de kwaliteit van het voedsel drastisch omlaag.

Daarom schenken wij veel aandacht aan het bereiden van ons voedsel. Op ons menu vindt u alleen met zorg geselecteerde ingrediënten. We mogen dan een fast-food bar zijn, toch geloven wij dat het erg belangrijk is om je gasten te voorzien van de beste kwaliteit. We streven ernaar lokale producten te kopen bij de lokale leveranciers, dit om mega industriële gemodificeerde producten te vermijden.

Ons aanbod varieert van fast food voor degenen die snel weer terug op het strand willen zijn, tot koude hapjes, vleesgerechten zoals steak, de populaire ‘cevapcici’, met een grote variatie van simpele en uitgebreide frisse salades, en natuurlijk de delicatessen van de zee, zoals zeebaars, goudbrasem, inktvis etc. Voor de zoetekauwen en onze kleine helden is er een hele reeks van desserts, zo hebben wij verschillende soorten pannenkoeken, cakes, vruchtensalades, evenals schepijs en ijskoffie.

Heb een blik van onze rijke aanbod.
Download COCKTAIL LIST
design & development by: MAKE web design studio 2010 - All rights reserved.